Таки розібрався з додатком і вирішив трохи занотувати своє бачення його тонкого налаштування.
У першу чергу вам треба чітко визначити свою ціль:
схуднення, підтримка ваги або набір маси. У моєму випадку ціль —
схуднути без втрати м'язової маси, тож поїхали.
Під час першого запуску заповніть основні дані:
стать, вік, зріст, поточну вагу та бажану вагу. Саме на їх основі додаток розрахує ваш базовий обмін речовин і добову потребу в калоріях.
Особливу увагу зверніть на
рівень фізичної активності. Це один із найважливіших параметрів. Обирайте його відповідно до свого способу життя, а не лише кількості тренувань. Якщо ви працюєте сидячи, але тренуєтеся 3–4 рази на тиждень, у більшості випадків буде достатньо рівня
«Легка активність».
Я написав невеликий конспект, де ви знайдете більш детальне пояснення цих базових принципів, а також зможете порівняти розрахунки добової норми калорій у програмі з власними розрахунками за формулою
Mifflin–St Jeor:
«Як розрахувати калорії для схуднення або набору маси? Логіка, яку варто зрозуміти!»
Далі трохи моїх особистих спостережень і коригування налаштувань.
За формулою
Mifflin–St Jeor моя добова норма становить
2665 ккал.
У налаштуваннях додатка (
Ціль і параметри) я
деактивував параметр «Враховувати активність». Таким чином отримав свою ціль —
2252 ккал, що, за моїми розрахунками, відповідає дефіциту приблизно
400 ккал. На мою думку, цього достатньо для стабільного схуднення, збереження м'язової маси та нормального самопочуття без постійного відчуття голоду.

Отже, навіть якщо активність протягом дня буде трохи вищою, ніж закладено в параметрі
«Легка активність», я все одно залишуся в межах дефіциту приблизно
600–800 ккал. У середньому за тиждень це компенсується більш спокійними днями.
Крім того, у будь-який момент я можу зафіксувати додаткову фізичну активність за конкретний день, і додаток автоматично перерахує витрачені калорії та збільшить рекомендовану норму споживання.
Я також придбав підлогові ваги
Tefal Goodvibes Life + BM9720F0, щоб автоматизувати фіксацію ваги. Дані щодня синхронізуються з додатком, а зі зниженням ваги програма автоматично коригує мою добову норму калорій.
Що стосується
бази продуктів, то вона приємно здивувала. У ній є практично все, що можна знайти на українському ринку, тому додавати власні продукти доводиться досить рідко. Саме це, на мою думку, є однією з головних переваг додатка.