Можливо, через рік, два або п'ять я відкрию цей допис і посміхнуся.
А поки що хочу просто зафіксувати точку, з якої починається мій шлях.
Вітаю Пані та Панове!
Я не професійний спортсмен, не маю спеціалізованих знань у сфері харчування чи роботи над своїм тілом, але маю величезне бажання, чітку ціль і декілька невпевнених кроків у напрямку здорового способу життя.
З дитинства я ходив у різні спортивні секції й вів активний спосіб життя, хоча й не без поганих звичок. У моєму невеликому спортивному портфоліо є гімнастика, дзюдо, бокс, кікбоксинг та рукопашний бій, у якому домінували елементи вільної боротьби та джиу-джитсу. У 27 років мої "спроби" займатися спортом закінчилися, і я почав жити звичайним сімейним життям, у якому домінували робота та прагнення реалізувати свої творчі бажання. Спорт відійшов на далекий план і був законсервований десь у далекому закутку моєї свідомості.
Через рік після початку повномасштабної війни я розлучився, і разом з іншими стресовими моментами мого життя це призвело до того, що на початку січня 2026 року, маючи зріст 174 см, я побачив на вагах 120 кг. Щось відбулося у моїй свідомості, щось клацнуло, і я вирішив, що треба щось змінювати. Зараз мені 42 роки, за моїми плечима був величезний досвід бездумного харчування, понад 20 років куріння, присутність алкоголю протягом багатьох років, сидяча робота останні декілька років, відсутність силової активності... Зібравши все це докупи й намагаючись знайти хоч щось позитивне у своєму способі життя, я не знайшов Нічого!
З січня по травень 2026 року я перебував у стані пошуку сенсів, чарівної пігулки та відповіді на запитання: «З чого почати?»
Вже не пам'ятаю як саме, але 1 травня я став на ваги й побачив 117 кг. Це означало, що, як мінімум через нерви та психологічний двобій, я вже втратив частину ваги. Але це точно не той метод, який принесе користь і приведе мене до ще не сформованої до кінця цілі.
Наступного дня я, керуючись лише власними відчуттями, майже вдвічі скоротив кількість їжі, яку споживав, відмовився від хліба, мучного та солодкого. Відкрив ChatGPT і почав шукати відповіді на свої перші сформовані запитання.
Саме тоді я зрозумів, що мені хочеться не лише змінити себе, а й збирати всю корисну інформацію в одному місці, фіксувати власний шлях, свої помилки, маленькі перемоги та висновки. Можливо, одного дня це допоможе комусь зробити свій перший крок. Саме так і народилася ідея BODYGARD.COM.
Через 68 днів, сьогодні зранку, на дисплеї ваг я побачив 105,7 кг (-11,3 кг). Сьогодні двадцятий день, відколи я ввів силові вправи, третій день, коли почав фіксувати кожний прийом їжі, і перший день, коли я нарешті знайшов та розібрався з додатком, який спростить контроль і фіксацію моїх силових тренувань.
Іншими словами, я усвідомив, куди і, головне, як я рухаюся. Мені вдалося почати формувати нові звички та відмовлятися від старих. Я відчув, що здатний кардинально змінити своє життя.
Навіщо я написав цей допис?
По-перше, для мене важливо через деякий час озирнутися назад і подивитися на зміни.
По-друге, можливо, комусь моя маленька, непримітна історія допоможе наважитися щось змінити у своєму житті.
По-третє, я хочу, щоб моя ціль стала частиною мого життя. Я вірю, що лише переживаючи її кожного дня, розмірковуючи, шукаючи відповіді на нові запитання, фіксуючи важливі для себе моменти та рухаючись маленькими кроками вперед, я зможу справді змінити своє життя.
З повагою,
Sloboda
Останнє редагування: